#145

Таңсәрі. Соңғы ақтық демі қалғанша өлім мен өмір арасында күресіп, жанталасып жатқан қауқарсыз ана ақырғы сапарға аттанды. Кішкентай балапандардың аяулы анасы бұл жалғанмен мәңгіге қош айтысты. Сынақ әлемінен, уақытша мекеннен өз мекеніне жол тартты...

 

#146

... Читать дальше »

Просмотров: 125 | Добавил: shakhibbeker | Дата: 19/09/2022 | Комментарии (0)

БАЙЛЫҚ пен КЕДЕЙЛІК

Ақша мен дүние-мүлікке қатысты санамызда орнығып, танымымызда қалыптасқан көзқарасымызға орай, оған деген қарым-қатынасымыз бен әрекетіміз де әртүрлі болады.

  1. Ақша, дүние – боқ.
  2. Ақша адамды бұзады.
  3. ... Читать дальше »
Просмотров: 125 | Добавил: shakhibbeker | Дата: 19/09/2022 | Комментарии (0)

ЕСТЕ САҚТАУҒА ЗИЯНЫН ТИГІЗЕТІН НӘРСЕЛЕР

Адам естеліктерден тұрады.

Есте сақтау дегеніміз – түгелдей мидың жұмысы. Есте сақтауға зиянын тигізетін нәрселер – мидың жұмысына зиян келтіретін нәрселер. Бет-әлпетіңді, көз қарашығыңды қорғағаныңдай, миды да максимум деңгейде қорғау керек. Көзге жұдырық тисе, көгеріп, бір-екі аптадан соң жазылады. Ал миға тиген зиянның әсері одан көбірек. Не үшін алдымен миға зиянды нәрселерді жазып отырмыз? Себебі жақсылық жасаудан бұрын жамандықты ... Читать дальше »

Просмотров: 115 | Добавил: shakhibbeker | Дата: 19/09/2022 | Комментарии (0)

ЕТ ЖАЙҒАП, КӘДЕ СҮЙЕКТІ БІЛУ ДЕ ӨНЕР

Ет – сойылған малдың тұтас не бөлшектелген азық-түлік ұшасы. Ет – қазақ үшін негізгі тағамдық өнімдердің бастысы. Ет құрамында орта есеппен су 52,8-73,7 пайыз, белок 15-20,3 пайыз, май 5-тен отыз пайызға таман болады. Ет – бұлшық ет, май, сіңір және сүйектерден тұрады. Семіздігіне қарай ет бірнеше сортқа бөлінеді. Құнды, қоректі жұмсақ еттер омыртқа, арқа, белдеме, жамбас тұстарында орналасқан.

Сойылған малдың етін жілік-жілігімен бөлшектеуді қазақтар – ет жайғау, м ... Читать дальше »

Просмотров: 113 | Добавил: shakhibbeker | Дата: 19/09/2022 | Комментарии (0)