ЕТ ЖАЙҒАП, КӘДЕ СҮЙЕКТІ БІЛУ ДЕ ӨНЕР
Ет – сойылған малдың тұтас не бөлшектелген азық-түлік ұшасы. Ет – қазақ үшін негізгі тағамдық өнімдердің бастысы. Ет құрамында орта есеппен су 52,8-73,7 пайыз, белок 15-20,3 пайыз, май 5-тен отыз пайызға таман болады. Ет – бұлшық ет, май, сіңір және сүйектерден тұрады. Семіздігіне қарай ет бірнеше сортқа бөлінеді. Құнды, қоректі жұмсақ еттер омыртқа, арқа, белдеме, жамбас тұстарында орналасқан.
Сойылған малдың етін жілік-жілігімен бөлшектеуді қазақтар – ет жайғау, м
...
Читать дальше »