10:27 Қарашаңырақ | |
ҰЛТТЫҚ ТАҒАМДАР тағамдар ақ (сүт), қызыл (ет), көк (жеміс) болып үшке бөлінеді
Сүт тағамдары
қымыз қымыз түрлері: уыз қымыз бал қымыз түнемел қымыз құнан қымыз дөнен қымыз бесті қымыз асау қымыз саумал қымыз май май сүті ірімшік ақ ірімшік сарсу сүзбе тосап құрт уыз уыз көже сүт көже айран көже ашыған көже қойыртпақ қатық айран шалап іркіт быршыма қаймақ балқаймақ торта қымыран шұбат ежігей құрт көже
Ет тағамдары
қазы қарта жал жая қарын шұжық мипалау бұқпа қуырдақ томыртқа салма сорпа
ЫДЫСТАР
саба сүйретпе бұлқыншақ мес торсық көнек қарын (май салатын) қауға құмыра шелек шанышқы талыс күршек күбі піспек қалақ елеуіш самаурын тұрба патынас кеспек көзе астау тасқорық дорба қауға тостаған қасық кесе құманша құман шәйнек бақыр тапа қауға қақпа ағаш табақ күміс табақ тегене керсен шара зерен топатай шылапшын аяқ елгезер саптыаяқ ожау шөміш кепсер сүзгіш сауыт шанаш леген
әзірлеген Бегімхан КЕРІМХАНҰЛЫ М.Әуезов атындағы ЖОББ мектептің қазақ тілі мен әдебиеті мұғалімі Павлодар қаласы Қазақстан Журналистер Одағының мүшесі | |
|
Всего комментариев: 0 | |