Халық емі
24/02/2025, 11:32

БҮЙРЕКТЕ ТАС БОЛМАЙДЫ

200 г зәйтүн майы, бал, арақ және жаңа сығылған лимон шырынын араластыру керек. Бал толық ерігенше араластырып, қоспаны бір тәулікке қалдырыңыз, ара-тұра жақсылап араластырып тұрыңыз.

Дайын қоспаны тамақтан 1 сағат бұрын, күніне 3 рет 1 ас қасықтан қабылдау қажет. Барлық қоспа таусылғанша ішіңіз.

Бұл қоспа иммундық жүйеге де жағымды әсер етеді.

 

ҚАЛҚАНША БЕЗІ ҰЛҒАЙСА...

Емен қабығы қалқанша безі ұлғайғанда пайдалы болуы мүмкін:

Емен қабығын ұнтақтап дайындаңыз. 2 ас қасық құрғақ ұнтақты бір стақан қайнаған суға салып, шамамен жарты сағат тұндырыңыз.

Уақыт өткен соң, табиғи гигроскопиялық мата немесе дәке алып, тұнбаға малып, қалқанша безіне қойыңыз. Үстінен жылы орамалмен ораңыз.

Бұл процедураны ұйықтар алдында 2-3 апта бойы жасау ұсынылады. Егер жаңа қабық болса, оны күш қолданбай, теріге жағу үшін пайдалануға болады.

 

ВАРИКОЗҒА ҚАРСЫ КАШТАН ҚАЙНАТПАСЫ

Құрамы:

▫️ Каштан (конский) қабығы — 20 г

▫️ Жылауық талдың (Ива) қабығы — 50 г

▫️ Тауқұмаршық, пахучая рута және мыңжапырақ шөбі — әрқайсысы 30 г

Дайындау әдісі:

Каштаны мен жылауық талдың қабығын ұнтақтап, оған ұсақталған шөптерді қосыңыз.

Қоспаның 2 ас қасығын эмаль кастрюльге салып, 0,5 литр су құйыңыз.

30 минут тұндырып, отқа қойыңыз.

Қайнағаннан кейін, баяу отта 10 минут қайнатыңыз.

Оттан алып, суытып, сүзіп алыңыз.

Қолдану тәртібі:

Бұл қайнатпаны варикозды емдеу үшін ішеді: күніне 3 рет, тамақтан 30 минут бұрын ¾ стақаннан ішу қажет.

 

КӨЗДІҢ КӨРУ ҚАБІЛЕТІН ҚАЛПЫНА КЕЛТІРУГЕ АРНАЛҒАН КЕРЕМЕТ ТҰНБА!

Бұл тұнба мына жағдайларда жақсы көмектеседі: катаракта, көздіен жас ағуы, алыстан немесе жақыннан дұрыс көрмеу және т.б.

 Рецепт өте қарапайым!

Қажетті ингредиенттер:

Бір уыс аир тамыры

Бір уыс қалампыр (календула)

Арақ (0,5)

Барлығын араластырып, қараңғы жерде 12 күн бойы тұндырамыз. Сүзудің қажеті жоқ.

Қабылдау әдісі: күніне 3 рет, әр тамақтанудан 20-30 минут бұрын 1 шай қасықтан ішу керек.

Толық курс шамамен 2 бөтелке (1 литр) болады.

Міндетті түрде бір ай үзіліс жасау қажет. Егер сізде қандай да бір компонентке аллергия болса, бұл рецептті қолданбаңыз.

 

баспаға әзірлеген

Бегімхан  Ибрагим (КЕРІМХАНҰЛЫ) >>

Ақсу қаласының Абай атындағы ЖОББ мектептің қазақ тілі мен әдебиеті мұғалімі

Павлодар облысы

Қазақстан Журналистер Одағының мүшесі

Категория: Мои файлы | Добавил: shakhibbeker
Просмотров: 12 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: